Min ena bror frågade häromdagen om jag gjort Raffaello-bollar någon gång? Detta då det är hans dotters absoluta favorit, så ville han prova att göra egna. Jag hade inte provat, men så gick det bara någon dag (storebror uppe i cyber space hör dig?) så fanns ett recept i gruppen Alla vi som gillar hembakat på Facebook. Jag pingade Lennart men köpte också ingredienserna själv. För ca 10 bollar:
Kondenserad mjölk, jag använde ungefär halva burken
Ca 200 g riven kokos
Sötmandel
Häll riven kokos i en bunke och häll över lite kondenserad mjölk i taget. Rör ordentligt och känn efter när kokossmeten har en bra konsistens för att kunna rullas. Gör då bollar (enklast med händerna även om det blir kladdigt) och tryck in en sötmandel i mitten av varje boll. Lägg upp snyggt på en tallrik och ställ dem gärna kallt för att stelna. Själv ställde jag ut dem på bron i -24, då stelnade de snabbt.
Behöver jag berätta att hemmagjorda Raffaello-bollar var precis så goda som de ser ut?

