Så goda nattjästa frallor

-

Saga och Vilde åkte med oss hem från Villa Viste i söndags och på vägen så började vi prata om att baka bröd. Saga blev peppad och började scrolla efter ett bra recept. Hon fastnade för Johan Hedberg (även känd som Matgeek) och hans recept på nattjästa frallor. Så vi sladdade in på vår butik 21.55 (de stänger 22.00) och köpte med oss jäst och mjöl.

1/8 av ett jästpaket
6,4 dl (eller 640g för att vara exakt) vatten
3 tsk (22 g) salt
Ca 14 dl (840g) vetemjöl

Saga satte igång direkt när vi kom hem. Blandade ihop degen, la på plast och satte klockan på 20 min. Efter dessa 20 min så tog hon bort plasten och drog lite i degen. Plast och nya 20 min. Drog i degen igen och sen ytterligare 20 min under plast. Efter dessa sista 20 min så ställer du in bunken i kylskåpet och låter degen jäsa över natten.

Dagen därpå så slog Saga på ugnen i 220 grader. Sen tog Saga upp degen på diskbänken och vek ihop degen ett par gånger. Dela din deg med en degspade till lagom stora bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper (plåten får gärna ha stått i ugnen innan så den är varm när du lägger på bröden) och sätt in i ugnen. Häll gärna ett glas vatten i en ugnsform i botten på ugnen. Då bildas ånga och bröden jäser upp bättre.

Låt grädda i ca 30 min eller när brödens innertemperatur är 98 grader, ta ut och låt bröden vila ca 1 h. Skär sedan upp bröden och njuuuuuut av riktigt goda nattjästa frallor. Jag åt tre bröd samma dag, bara för att de var så goda!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar