Grön måndag

-

Måndagar är sedan länge känt som Meatfree Monday över hela västvärlden och jag tycker att det är en bra grej! Att försöka äta grönt minst en dag i veckan är bra både för oss själva och för vårt klimat. Så här kommer en sådan, en grön måndag.

Nu valde jag iof att tillsätta ett kokt ägg för att få i mig bra protein, men det är bara att utesluta om du vill. Förutom att det är en grön middag så är det en billig middag. Jag hade en påse färsk spenat hemma som börjat närma sig bäst före-datumet så för mig blev middagen i princip gratis.

1 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
0,5 liter vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
70 g färsk spenat eller fryst spenat i samma mängd
Ev lite chili
0,5-1 dl grädde
1,5 msk vetemjöl

Ev kokta ägg – jag kokade i sju minuter och äggen blev perfekta

Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull. Lägg ner färsk spenat tillsammans med vatten och buljongtärning. Låt koka några minuter så lök och spenat hinner mjukna. Mixa sedan med en mixerstav så du får en slät soppa.

Blanda grädde och vetemjöl i en redningsbägare (en sådan skakare) och häll i soppan. Låt koka upp och häll ev i mera grädde. Smaka av.

Häll upp i en snygg tallrik, ev ett kokt ägg, och ge dig själv en grön måndag.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar