Udonnudlar med broccoli

-

Jag har pratat om Udonnudlar då och då senaste året, detta då det är såå gott och jag vill att samtliga upptäcker Udonnudlar. De är tjockare än vanliga nudlar (och alltså mera mat) och jag har mest ätit dem med vegetariska tillbehör, men alla varianter är bara så gott. Senast så åt vi Udonnudlar med broccoli, champinjoner och purjolök och ja – lika gott som vanligt!

400 g Udonnudlar
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 nävar broccoli (jag valde frysta broccolibuketter)
5-6 färska champinjoner
Ca 1,25 dl grädde
1 msk sriracha
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 äggulor till de som vill ha

Sätt igång en kastrull för att koka Udonnudlar. Skär purjolök och skiva champinjoner och låt fräsa i stekpannan. Efter en liten stund kan du tillsätta broccolibuketter och hackade vitlöksklyftor. Låt fräsa ett par minuter och fyll sedan på med grädde och sriracha. Smaka av med soja och sesamolja.

Nudlarna ska bara koka i ett par minuter, häll av dem och spola i kallt vatten så kokningen stannar av. När såsen i stekpannan har puttrat ett par minuter, så häll ner nudlarna och rör om. Låt nudlarna bli varma igen och då är maten klar att servera.

Fördela udonnudlar med haricot verts och champinjoner i snygga skålar och krön tallriken med en äggula till de som vill ha. Jag vill gärna ha då äggulan bidrar till en ännu krämigare och godare rätt.

Udonnudlar med broccoli
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar