Visste ni att man väldigt enkelt kan göra sina egna hemmagjorda potatisbullar? Av överbliven kokt potatis så svänger du snabbt ihop något annat och får en helt ny middagsrätt. Perfekt för mig som inte gillar att äta samma sak flera dagar på raken.
500 g kokt potatis
2 ägg
1,5 msk potatismjöl eller vetemjöl
Salt & peppar
Valfri smaksättning kan vara finhackad vitlök eller gul lök, färska kryddor, chiliflakes eller curry. Testa dig fram till din favorit.
Mosa din kokta potatis och blanda med äggen. Pudra över potatismjöl, salt & peppar (samt ev smaksättning) och blanda runt igen.


Värm en stekpanna och stek små puckar i smör. Vänd puckarna efter en liten stund och stek den andra sidan. Servera dina hemmagjorda potatisbullar med klassisk bacon och lingonsylt eller servera med fiskpinnar och Sandefjordsås. Riktigt gott!
