Idag är ingen vanlig dag, utan det är chokladbollens dag idag! Och det klart att det ska firas. Jag hade ingen kakao hemma den här gången utan gjorde istället O’boy-bollar på chokladbollens dag. Lika goda – eller kanske ännu godare?
75 g smör
1 dl O’boy
1 dl florsocker
Rivet skal från 1 ekologisk apelsin
Ca 1 msk pressad apelsin
4 dl fiberhavregryn
Pärlsocker eller riven kokos
Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Blanda i O’boy, florsocker, skal + 1 msk pressad apelsin och havregryn och blanda runt. Sätt familjens värsta sockerråtta att rulla själva bollarna, så slipper du bli kladdig om händerna.
Häll upp riven kokos i en liten skål på sidan och rulla bollar av chokladsmeten. Rulla bollarna i kokos och lägg på en assiett. Lägg gärna in dem i kylen en stund så de hinner stelna till lite.
Bjud sedan på dina O’boy-bollar till kaffet idag – de kommer att få en strykande åtgång!