O’boy-bollar på chokladbollens dag

-

Idag är ingen vanlig dag, utan det är chokladbollens dag idag! Och det klart att det ska firas. Jag hade ingen kakao hemma den här gången utan gjorde istället O’boy-bollar på chokladbollens dag. Lika goda – eller kanske ännu godare?

75 g smör
1 dl O’boy
1 dl florsocker
Rivet skal från 1 ekologisk apelsin
Ca 1 msk pressad apelsin
4 dl fiberhavregryn

Pärlsocker eller riven kokos

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Blanda i O’boy, florsocker, skal + 1 msk pressad apelsin och havregryn och blanda runt. Sätt familjens värsta sockerråtta att rulla själva bollarna, så slipper du bli kladdig om händerna.

O'boy-bollar på chokladbollens dag

Häll upp riven kokos i en liten skål på sidan och rulla bollar av chokladsmeten. Rulla bollarna i kokos och lägg på en assiett. Lägg gärna in dem i kylen en stund så de hinner stelna till lite.

Bjud sedan på dina O’boy-bollar till kaffet idag – de kommer att få en strykande åtgång!

O'boy-bollar på chokladbollens dag
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar