Jag gör med jämna mellanrum lite fryskontroll och inventerar vad som ligger även där längst bak. På min senaste kontroll hittade jag ett paket fläskfärs och i helgen åkte paketet fram. Jag behövde fixa en sen lunch/tidig middag innan vi skulle ut på golfbanan kl 17. Asiatisk fläskfärs stod på menyn och jag hade hittat inspiration från mästerkocken Klara. Jag gjorde inte exakt som Klara, utan det här är min egen rätt.
Ett paket fläskfärs, 500g
Olja att steka i
1 aubergine
2 msk ingefära
2 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
3 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
1 msk gochujang
1 msk strösocker
Valfria nudlar att servera till
Ev jordnötter att strö över
Börja med att blanda ihop såsen i en skål och rör så att sockret löser sig. Skär auberginen i skivor och lägg ut på skärbrädan. Salta och låt ligga ca fem min, skölj sedan av saltet och skär till tärningar.
Starta en stekpanna och fräs fläskfärsen i olja. Tillsätt aubergine, ingefära, vitlök samt purjolök (spara ev lite av purjolöken för att toppa din middag med). Sätt igång en kastrull och koka din nudlar. Tillsätt sojasåsen till färsen och rör runt, sänk värmen så pannan fortsätter puttra, rör då och då.
Lägg upp dina nudlar i en skål och skopa upp av färsen ovanpå. Pimpa med skivad purjolök och jordnötter.