Här kommer en perfekt efterrätt att festa på i helgen. Snabba tiramisubollar som efterrätt svänger du ihop på ett kick, vispar grädde och serverar. Jag har hittat receptet hos Helan Shabani som är fenomenal på att hitta på goda varianter. Följ henne om du inte redan gör det. Hennes recept är på ett helt Savioardikex-paket (200g) men jag valde att göra hälften då det räcker för oss två här hemma.
100 g Savioardikex
100 g Mascarpone
0,5 dl florsocker
1 msk kaffe
Kakao
Lättvispad grädde att servera på sidan.
Mixa kexen till fint smul i en matberedare. Häll över i en bunke och blanda ner Mascarpone, florsocker och kaffe. Blanda runt och rulla bollar.


Ta kakao i en bunke och lägg ner en av bollarna. Snurra försiktigt, så kommer ett jämnt lager kakao att lägga sig på och du får väldigt snygga att servera.


Vispa grädden till fluffiga toppar. Lägg upp ett par av dina tiramisubollar i ett snyggt glas och skopa grädde över. Toppa med pudrad kakao.


