Tiramisubollar som efterrätt

-

Här kommer en perfekt efterrätt att festa på i helgen. Snabba tiramisubollar som efterrätt svänger du ihop på ett kick, vispar grädde och serverar. Jag har hittat receptet hos Helan Shabani som är fenomenal på att hitta på goda varianter. Följ henne om du inte redan gör det. Hennes recept är på ett helt Savioardikex-paket (200g) men jag valde att göra hälften då det räcker för oss två här hemma.

100 g Savioardikex
100 g Mascarpone
0,5 dl florsocker
1 msk kaffe
Kakao

Lättvispad grädde att servera på sidan.

Mixa kexen till fint smul i en matberedare. Häll över i en bunke och blanda ner Mascarpone, florsocker och kaffe. Blanda runt och rulla bollar.

Ta kakao i en bunke och lägg ner en av bollarna. Snurra försiktigt, så kommer ett jämnt lager kakao att lägga sig på och du får väldigt snygga att servera.

Vispa grädden till fluffiga toppar. Lägg upp ett par av dina tiramisubollar i ett snyggt glas och skopa grädde över. Toppa med pudrad kakao.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar