Så här i semestertider så vill man många gånger bara lösa middagsfrågan. Man är inte så himla sugen på något avancerat och man är absolut inte sugen på att stå för länge framför spisen. Så är det även för mig och helst när vi är på resande fot. Igår svängde jag därför ihop en snabb pasta med kycklingfärs och confiterade tomater.
Ja, de confiterade tomaterna är för goda för att låta bli, så jag hade redan en uppsättning klar i kylen. Det var bara att lägga till ett par tomater på varje tallrik och blanda runt, riktigt gott! Det går såklart att vara utan tomaterna – men har ni tid och ork att göra en laddning så gör det – de går att använda till allt från middag till dricka-vin-snacks.
En snabb pasta med kycklingfärs
Valfri pasta, vi hade färsk Tagliolini denna gång men det funkar lika bra med torr pasta
500 g kycklingfärs
Olja att steka i
1 Creme fraiche Feta & Soltorkade tomater
Riven ost
Ev confiterade tomater
Sätt igång en pastakastrull och en stekpanna på spisen. Ta lite olja i stekpannan och fräs kycklingfärsen helt igenom (kycklingfärsen brukar ”klumpa” sig ganska lätt, så jag brukar stå vid stekpannan och försöka finfördela så mycket jag kan). Tillsätt sedan creme fraiche feta & soltorkade tomater och låt allt puttra ihop.
Häll av pastan och lägg upp i tallrikar. Skopa över ett par skedar kycklingfärs, ett par confiterade tomater och toppa sedan med riven ost. Så himla enkelt och snabbt, och mycket godare än det låter. Perfekt i sommarvärmen och lata semesterdagar.