Alltså ååhhh! Jag har nog blivit kär igen! Jag har alltid gillat smårätter och uppskattar förrätter mer än jag uppskattar efterrätter ifall vi går ut på restaurang. Och sedan något år tillbaka så har jag upptäckt att man kan doppa bröd och liksom swipea upp röran med brödet. Jag bjöd ut Daniel på balkongen tidigare ikväll och ställde fram en ljuvlig fetaostkräm med confiterade tomater och smörstekt surdegsbröd. Och om det inte tagit slut, så hade jag nog suttit kvar där ännu…
Confiterade körsbärstomater, se gårdagens recept
1 förp fetaost
1 dl creme fraiche
1 msk olja från confiteringen inkl vitlök
Pressad citron
Salt & peppar
Mixa fetaost, creme fraiche, olja och citron i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp din fetaostkräm på ett snyggt fat och lägg dit några av de confiterade tomaterna. Droppa lite olja över samt pynta snyggt.
Smörstek ett gott surdegsbröd och servera på sidan. Såå gott att skopa upp lite av röran, lägga på en tomat och stoppa i munnen. Mums vad gott!
