Smårätter eller tilltugg är ju såå gott – jag skulle nästan kunna leva på det! Det och någon paj då och då, då skulle jag må gott. En ny smårätt är denna olivdipp till midsommar. En god röra att dippa chips eller kex i. Alternativt att använda den som sås till grillat i midsommar. Funkar oavsett!
Ca 1 dl gröna oliver med pimento
En skvätt av olivvätskan
Ca 100 g Philadelphiaost
0,5 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
Riven smakrik ost, ta den du har. Kan vara Västerbotten, Gruyere, Cheddar eller likn
1 finhackad vitlöksklyfta
Peppar
Hacka ner oliverna i mindre bitar, det kan vara gott om de är olika stora. Lägg i en skål och blanda ner lite olivvätska, Philadelphiaost, creme fraiche, majonnäs och riven ost. Smaksätt med finhackad vitlök och peppar.
Lägg upp i en snygg skål och ställ på ett fat. Bred ut chips och kex på sidan och låt dina gäster dippa det som de gillar bäst. Undrar vad våra gäster på parkeringen skulle föredra?