Fröknäcke med karamelliserad lök

-

Igår när jag gjorde mina flatbreads med karamelliserad lök, så fick jag lite karamelliserad lök över. Jag ogillar att kasta mat som går att äta, så jag blandade ihop en laddning fröknäcke med karamelliserad lök istället. En lite annan smak på knäcket och kul med något annat.

1 dl pumpafrö
1 dl sesamfrö
1 dl solroskärnor
1 dl rågkross
1 dl linfrö
½ dl majsmjöl
½ dl vetemjöl (eller totalt 1 dl majsmjöl för ett glutenfritt fröknäcke)
1 msk honung
Lite karamelliserad lök, finhackad
1,5 – 2 tsk salt
½ dl rapsolja
1 dl hett vatten

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på honung, rapsolja och vatten.

Blanda så att det blir en smet och lägg sedan allt på en plåt. Lite meckigt att få ut degen tunt på plåten, men jag provade att använda en bit bakplåtspapper ovanpå och sen använda en liten kavel (tjejernas barnkavel), som passade ganska bra på plåten. Det gjorde att det blev mycket enklare att tunna ut det jämnt.

In i ugnen och grädda ca 20-30 min – enklast att hålla koll då alla ugnar är olika.
Ta ut och låt svalna en kort stund, innan du kalasar på fröknäcke med karamelliserad lök.

Fröknäcke med karamelliserad lök

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar