Favoriten Udonnudlar

-

Då vi hade mina svärföräldrar på besök i VillaViste i helgen, så passade jag på att bjuda på favoriten Udonnudlar. Det är sådana goda nudlar så jag kan få crawings om det går för länge mellan gångerna.

Udonnudlar

Jag har gjort några olika varianter på smaksättning, men det här är nog ändå min favorit och den jag återkommer till flest gånger.

400 g Udonnudlar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 nävar haricot verts
5-6 färska champinjoner
Ca 1,25 dl grädde
1 msk sriracha
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja

Rostade sesamfrön på toppen
1 äggula till de som vill ha

Sätt igång en kastrull för att koka Udonnudlar. Hacka vitlöksklyftor och fräs i en stekpanna med smör. Fyll på med skivade champinjoner och haricot verts i något mindre bitar (de längsta har jag delat i tre). Låt fräsa ett par minuter och fyll sedan på med grädde och sriracha. Smaka av med soja och sesamolja.

Udonnudlar med haricot verts och champinjoner

Nudlarna ska bara koka i ett par minuter, häll av dem och spola i kallt vatten så kokningen stannar av. När såsen i stekpannan har puttrat ett par minuter, så häll ner nudlarna och rör om. Låt nudlarna bli varma igen och då är maten klar att servera.

Favoriten Udonnudlar

Fördela udonnudlar med haricot verts och champinjoner i snygga skålar och krön tallriken med en äggula till de som vill ha. Jag vill gärna ha då äggulan bidrar till en ännu krämigare och godare rätt.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Maria fyller 48 år

Smakbox Extrabox Höst

5 saker just nu

Tacogratäng med nachos

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar