Då vi hade mina svärföräldrar på besök i VillaViste i helgen, så passade jag på att bjuda på favoriten Udonnudlar. Det är sådana goda nudlar så jag kan få crawings om det går för länge mellan gångerna.
Jag har gjort några olika varianter på smaksättning, men det här är nog ändå min favorit och den jag återkommer till flest gånger.
400 g Udonnudlar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 nävar haricot verts
5-6 färska champinjoner
Ca 1,25 dl grädde
1 msk sriracha
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
Rostade sesamfrön på toppen
1 äggula till de som vill ha
Sätt igång en kastrull för att koka Udonnudlar. Hacka vitlöksklyftor och fräs i en stekpanna med smör. Fyll på med skivade champinjoner och haricot verts i något mindre bitar (de längsta har jag delat i tre). Låt fräsa ett par minuter och fyll sedan på med grädde och sriracha. Smaka av med soja och sesamolja.
Nudlarna ska bara koka i ett par minuter, häll av dem och spola i kallt vatten så kokningen stannar av. När såsen i stekpannan har puttrat ett par minuter, så häll ner nudlarna och rör om. Låt nudlarna bli varma igen och då är maten klar att servera.
Fördela udonnudlar med haricot verts och champinjoner i snygga skålar och krön tallriken med en äggula till de som vill ha. Jag vill gärna ha då äggulan bidrar till en ännu krämigare och godare rätt.