Ok, jag vet att ni har väntat, men jag ville att Halloween skulle passera först. Nu är det julen som är nästa event, så vi smyger väl igång med lite godis? Perfekt att koka i veckan och bjuda till helgens lördagsgodis. Om det räcker så länge vill säga. Jag pratar såklart om traditionen att koka fudge av årets skumtomte-smak. Skumtomtefudge Pearadise är ljusgröna och smakar lite päron. Så goda att göra fudge av!
1 påse skumtomtar, ca 12 st, klippta i mindre bitar
50 g smör
1,5 dl socker
1 dl grädde
150 g vit choklad (tips – köp chokladknappar, de är redan ”hackade” och dessutom billigare i inköp – jmf kilopris)
Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och låt koka upp. Låt koka tills tomtarna smält och allt har blivit en homogen smet. Det behövs inga termometrar, utan det räcker att smeten är jämn. Under tiden hinner du också ta fram en ugnsfast form med ett bakplåtspapper.
Ta kastrullen åt sidan och häll ner dina chokladknappar (alternativt hackad choklad). Ibland får jag sätta tillbaka kastrullen på spisen en kort stund, så chokladen smälter in i smeten bättre. Häll upp smeten i din ugnsfasta form och låta smeten rinna ut till ett jämnt lager.
Ställ in formen i kylen och låt kallna. Skär sedan snygga kuber av din Skumtomtefudge Pearadise och bjud alla nära och kära.