Jag måste få tipsa om en riktigt god middag som dessutom är enkel att laga. Ugnsstekt kyckling med dragonsås låter kanske inte så häftigt, men såsen gör hela jobbet! Vi åt det i VillaViste i helgen och hade kvar rester till måndagens middag – Såå gott även i uppvärmt format.
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Ca 5 cm purjolök
2 färska champinjoner
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
2 msk senap
Dragon
Peppar
Ev salt
Sätt ugnen på 175 grader, sätt igång riskastrullen och börja med kycklingen. Putsa och dela varje filé i tre bitar. Stek dem så de får en yta och lägg över i en ugnsform. Sätt in dem i ugnen tillsammans med en termometer i den tjockaste biten. Låt dem stå tills termometern visar 75 grader. Ta ut och låt vila ett par minuter.
Fortsätt med dragonsåsen. Hacka lök, vitlök, purjolök och champinjoner, fräs ett par minuter i smör i en kastrull. Fyll på med creme fraiche, grädde, buljongtärning och senap. Smaka av med dragon och peppar – eventuellt salt (buljongtärningen bidrar med mycket salt så det är inte säkert att det behövs mera).
Lägg upp ugnsstekt kyckling med dragonsås tillsammans med ris och en god sallad på tallriken och njut av en god middag.

