En väldigt god middag kommer här. Det låter kanske lite konstigt att äta yoghurt med stekt ägg, men det är faktiskt väldigt gott! Halva grejen är också att ha ett gott (surdegs) bröd att skopa upp maten med. Och ett par härliga människor som sitter intill som kan bidra med samtal och skratt.
Och ja, det kommer att bli kladdigt, så det är inget att göra på första daten, men när du kan känna dig avslappnad med ditt sällskap så testa! Det är som sagt otippat gott!
0,5-1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 cm purjolök
2 färska champinjoner
2 morötter
Färsk spenat
Salt & peppar
1 ägg per person
Grekisk yoghurt
Ev fetaost i bitar
Surdeg att steka skivor av
Rostade sesamfrön
Peppar
Hacka lök och vitlök och stek först löken i olja. Lägg ner vitlöken och fräs ca 1 minut. Blanda runt och lägg ner både spenat och strimlad morot. Låt fräsa så spenaten tappar i storlek och moroten börjar bli lite tillagad.
Ta fram ett snyggt fat och lägg ett par stora skedar yoghurt på fatet. Smeta ut till en större ring men fortfarande ganska tjockt lager. Lägg på spenatblandningen ovanpå yoghurten och smaksätt med salt & peppar.




Stek ett ägg till varje person och behåll gulan rinnande (om ni gillar det förstås, annars kan ni steka lite till). Lägg på äggen ovanpå spenatblandningen och toppa sedan ditt fat med rostade sesamfrön och chiliflakes.
Smörstek ditt bröd och dela brödskivorna i breda bitar, ca 2 cm, och lägg på sidan. Använd sedan brödet för att skopa upp av yoghurt, spenat och ägg i samma tugga.
