Potatisbägare med skagenröra

-

Det kan vara så att jag är sist på bollen, i alla fall bland oss mat-influencers. Men det struntar jag i, för det var så smidigt och så gott! Jag ska sluta tala i gåtor och berätta att jag gjort potatisbägare med skagenröra. Som ett tilltugg som man äter med händerna – så perfekt att äta tillsammans med ett glas bubbel (men ändå till bords, då man vill kunna lägga ner bägaren på en assiett och även torka av händerna efteråt).

Potatisbullar, kanske två per person
Skagenröra
Rom, jag hade tångrom hemma denna gång
Citron
Svartpeppar
Dill

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en muffinsform. Pensla muffinsformen med smör och lägg en frusen potatisbulle över varje hål. Grädda ca 10-15 min i ugnen, ta ut och pressa ner ett mindre glas – så det blir små bägare av dina potatisbullar. Sätt in i ugnen igen, så allt får en gräddad yta. Ta ut och låt svalna.

Potatisbägare med skagenröra

När det närmar sig servering lägger du upp dina potatisbägare på ett snyggt fat. Stek några citronskivor i stekpannan (såå gott med stekt citron). Skär de stekta skivorna en gång, så det blir citronhalvor.

Lägg ner en klick skagenröra i potatisbägarna och pimpa sedan med rom, stekt citron samt dill och svartpeppar. Servera dina potatisbägare med skagenröra – de kommer att göra succé!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar