Här kommer en rätt som var väldigt populär för några år sedan men som sedan fallit lite i glömska, i alla fall för mig. Men så hittade jag en bit fläskkarré på kort datum (1 kg för 60 kr) och köpte med hem utan någon riktig plan. Men så dök tanken upp och jag satte igång en gryta på lördagsförmiddagen. En gryta pulled pork med fläskkarré som nästan sköter sig själv hela vägen. Nu har vi mat för hela veckan.
En bit kött, brukar vara strax under 1 kg
Ca 2 dl BBQ-sås
1 gul lök i klyftor
1 stor vitlöksklyfta i mindre bitar
2 msk köttfond
Svartpeppar
Sätt ugnen på 125 grader och lägg köttbiten i en gryta. Häll på BBQ-sås, lök, vitlök, fond och svartpeppar. In i ugnen i totalt ca 5h, men då kan man ju göra något annat istället. Ett tips kan vara att skära köttbiten i mindre bitar redan när du lägger ner den, så kommer tillagningen att gå fortare. Själv skar jag min köttbit i tre bitar innan jag la ner den i grytan.

Låt grytan puttra i ugnen några timmar men titta till den någon gång emellanåt. Jag lät den puttra i ett par timmar innan jag vände på köttbitarna. Någon timme till och jag kunde dra isär bitarna en aning. En timme till och jag kunde dra isär bitarna till trådar och grytan var klar.

Servering:
Tortillabröd
Sallad
Vitlökssås
Riven ost
Till servering sen så valde vi att gå taco-spåret. Med tortillabröd, sallad, en god vitlökssås och riven ost. Jättegott som lördagsmiddag!

