Ibland blir jag som en motsträvig terrier och sätter armarna i kors. Så var det förra veckan då vårt paket Bregott tog slut och jag var till affären. Ett nytt paket kostar mellan 60-70kr som ordinarie pris. Hutlöst kan jag tycka och gick hem utan smör till mackan. Kollade i skafferiet hemma och snart hade jag gjort en egen proteinröra på mackan.
Att göra en bönröra är varken svårt eller dyrt, jag tänker att ni har de flesta varorna hemma redan. Och precis som jag skriver, så är denna bönröra full av proteiner för alla som vill ha det. Som en jämförelse så innehåller Bregott 0,2 g protein per 100g. Stora vita bönor innehåller 6,5g per 100g – så en avsevärd skillnad.
Proteindrycker är ju faktiskt en annan sak jag lägger armarna i kors emot. Det är väldigt få som tränar så hårt att de behöver proteindrycker som tillskott. De allra flesta av oss motionärer klarar oss med en varierad kost. Kanske äta ett ägg om dagen eller bre mackan med denna proteinröra gör underverk och är mycket billigare än att köpa burkar med proteindryck.
Proteinröra på mackan
1 förpackning stora vita bönor
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
½ dl olivolja
1 msk philadelphiaost
citronsaft
salt och peppar
Börja med att hälla bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken en kort stund. Häll också på den torkade timjan-kryddan, så kryddan får värmas upp en kort stund i oljan. Ställ pannan åt sidan och häll ner bönorna.
Lägg ner allt i en mixer. Tillsätt philadelphiaost och citronsaft och mixa alltihop till en slät creme. Smaksätt med salt och peppar. Nu är proteinröran klar för att använda istället för Bregott på mackan eller om du vill ha en smakrik creme till middagen (jag har tex använt den när jag serverat tjälknul som middag)

