En dag försent, det var ju fettisdag igår, men kanske äter ni någon semla även efter fettisdagen? Mina sociala medier är ju fyllda av olika mat- och bakintresserade som verkligen älskar att ge allt i alla inslag. Men när jag skulle fixa semlor till igår så orkade jag inte riktigt (plus att jag var lite för ekonomisk för att handla flera semlor då de kostar minst 42kr/st). Istället köpte jag semlebullar i min butik och gick hem för att göra mammas semlor.
Missförstå mig rätt, ibland gjorde mamma riktiga semlor. Ofta tillsammans med mig, då jag gillade att vara i köket med mamma. Bakade egna bullar, gjorde egen mandelmassa och vispade grädden perfekt. Men ibland orkade väl inte mamma heller (med tre barn och ett gäng kor ute i ladugården) och serverade helt enkelt semlor på ett enklare sätt. Fortfarande egna bullar (vi åt nog aldrig annat än hembakt tror jag) men köpe-mandelmassa och en klick grädde.
Jag kan gilla den här varianten då den påminner om min barndom plus att man nästan får två semlor istället för en. Det är ju perfekt ju.
Valfria semlebullar (köpes eller hemmagjorda)
Mandelmassa
Vispad svensk grädde
Dela dina semlebullar i två lika stora delar och lägg ut en skiva mandelmassa på varsin bulle (det kan vara bra att lägga lite grädde i botten för att ”klistra fast” mandelmassan – tips från coachen). Här kan du välja tjocklek på mandelmassan beroende på om du gillar lite eller mycket. Vispa sen grädde till mjuka toppar och lägg på en klutt på varje bulle. Lägg upp på fina assietter och servera. Jag kan nästan lova att alla kommer att gilla!
