Nu när våren är här så kommer också projekt Städa frysen från fjolårets bär krypande. Under vintern så är jag alltid lite snål med sommarens bär då de känns så exklusiva, men vips så är det sommar igen och jag behöver ny plats i frysen. Bland annat så hade jag en låda med röda vinbär liggandes, så helgens efterrätt blev en vinbärskaka med glass och kolasås.
80 g smält smör (gärna lite brynt)
2 1/2 dl socker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Ev 1 tsk nymortlad kardemumma
2 1/2 dl vinbär
Spänn fast ett bakpapper i botten på en liten springform (20 cm). Blanda samman ingredienserna till smeten (inget vispande, bara blanda till en slät smet). Häll smeten i formen och häll över vinbären ovanpå. Grädda i 200 C ca 15-20 min. Låt svalna.


När middagen är klar och du börjar bli sugen på efterrätten vinbärskaka med glass och kolasås, så ta fram din kaka och skär den i mindre bitar. Lägg bitarna lite omlott i en snygg skål och lägg på en skopa vaniljglass. Toppa hela efterrätten med kolasås. Så gott med blandningen sött och syrligt tillsammans med en god glass!

