Fredagsmyset har under väldigt många år varit förknippat med chips och dipp. Jag är en mera salt person så jag föredrar chips framför godis och tjejerna är likadana. Men jag kan tycka att samma chips och dipp varje vecka är ganska tråkigt, så jag utforskar gärna nya smaker, både på chips och på dipp. Här kommer mitt senaste test, en chipsdipp med kronärtskocka som jag hört talas om från många olika håll.
Jag valde att följa receptet som Filip Poon och hans mamma lagar denna gång men jag valde att bara göra hälften av receptet nedan och kanske testa en annan sort också.
Ca 300g kronärtskocka
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
150 g fetaost (spara ca 30 g till topping)
Peppar
Lägg ner allt i en mixer och kör tills kronärtskockan är riktigt finfördelad. Smaksätt med peppar och lägg upp i en fin skål. Toppa med resterande fetaost och även lite peppar. Skopa upp med chips – och här föredrar jag stabilare chips, såsom svenska lantchips.



Kronärtskocksdipp till annat?
Det går också att använda denna Kronärtskocksdipp till annat. När jag ändå hade den klar, så åt vi den tillsammans med lax och potatis men jag kan tänka mig att den är utmärkt även till grillat kött.