Lördagkväll och påskafton, det klart att vi vill ha en limoncello float som påskdrink då. En enkel drink med bara tre ingredienser och som ger lite höjda ögonbryn inför dina gäster. Förbered glasen med limoncello och glass och sen häller du upp prosecco inför din gäst. Effektfullt!
Det är också bra om glassen hinner smälta en aning, då blir drinken godare enligt mig. En perfekt drink inför sommaren också, då man vill ha en svalkande drink i handen.
2-4 cl limoncello
Ca 6 cl prosecco
1 kula god vaniljglass, jag valde Sia vaniljglass
Ev en skiva citron
Ta fram dina fina glas med bred botten, så kallat coupeglas och lägg i en kula god vaniljglass. Mät upp limoncello och häll ut runtomkring glasskulan och ställ fram dina glas.
Öppna sedan din flaska med prosecco och häll upp inför din gäst, det blir ett effektfullt bubbel runt omkring glaskulan. Smaka gärna direkt men jag tycker också att ni ska vänta tills glassen smält en aning, för en godare smak.



