Ni som följt mig ett tag vet att jag älskar Udonnudlar och har gjort flera varianter av ungefär samma rätt, ni hittar mitt arkiv här. Igår gjorde jag ännu en ny variant, denna gång med räkor och kokosmjölk. Och ja – det var lika gott som de andra varianterna.
2 morötter
1 broccolistam (sparade buketterna till en annan middag, men det klart att man kan tillsätta dem med)
1 gul lök
Ca 5 cm purjolök
Ca 2 cm färsk ingefära
Rapsolja och lite sesamolja till stekning
Ca 400 ml kokosmjölk
1-2 msk röd currypaste
Räkor, jag hade ca 200 g skalade räkor
Salt
800 g Udonnudlar (4* 200g)
Till servering:
Färsk koriander
Rostade sesamfrön
Jordnötter
Börja med att skära morötter och broccolistammen i smala stickor och sen skiva lök, purjolök och ingefära. Sätt igång en kastrull för nudelkokning och en stekpanna med olja. Lägg ner alla grönsaker och låt fräsa några minuter, rör då och då.

Tillsätt röd currypaste och kokosmjölk och låt allt koka upp och ihop. När nudlarna kokat klart (max 1-2 min), häll av vattnet och häll ner nudlarna i stekpannan. Blanda runt så allt får samma goda smak. Tillsätt räkorna och blanda runt en gång till. Räkorna behöver bara bli varma – sen är det dags för servering.

Ställ fram snygga tallrikar/skålar och servera dessa udonnudlar med räkor och kokosmjölk. Till servering är det gott med färsk koriander, rostade sesamfrön och jordnötter. Så så god middag fixad på ett kick.

Skulle det råka bli rester över, så kommer de att fungera utmärkt i matlådan.