Vad säger ni om jag säger Sveriges mästerkock och deltagarna där? Jag har inte hunnit se alla avsnitt utan har tittat då och då men jag följer några av dem på Instagram. En av dem från årets upplaga (jag tror att hon kom tvåa) heter Karin Jamil och har ett så härligt konto. Och när hon postade denna omelett med rispapper kunde jag inte låta bli att testa (titta in hos henne så får ni omeletten som reel den 20:e juli).
Enkla, snabba middagar som har bra näringsinnehåll är ju toppen att ha på lager. Så testa den här och välj vilken topping som ni gillar. Glutenfri, laktosfri och vegetarisk (ja, jag räknar ägg som vegetarisk – till skillnad mot vegan som är helt fritt)
1 ägg
1-2 tsk Mirin
Salt & peppar
1 rispapper
Olja + sesamolja till stekpannan
Välj valfri topping men jag valde:
Majonnäs
Purjolök
Crispy Chili
Svarta bönor på min andra omelett
Knäck ägget i en bunke och vispa ihop med Mirin, salt & peppar. Värm en stekpanna på medelvärme, häll på lite olja och lägg i ett rispapper. Häll på äggsmeten direkt och försök få äggsmeten att lägga sig på rispappet. Låt steka till den fått en gräddad yta under och vänd den sedan. Låt gräddas ca 20 sek och vänd igen.


Lägg upp din omelett med rispapper på en tallrik och toppa med majonnäs, skivad purjolök och crispy chili. På min andra tog jag även svarta bönor bara för att jag hade en öppnad förpackning. Gott gott!


