Varm smörgåstårta

-

Det finns nog många namn på den här men jag kallar den bara varm smörgåstårta. God smörgåstårta att äta och fylla med vad man vill. Jag har tänkt prova den med någon kycklingblandning men inte kommit mig för ännu. Vi får väl se ifall det dyker upp något fler exempel längre fram, men såhär gör jag med den här varianten:

1 pkt Hönskaka med tre bitar
2 paket bacon
100 g champinjoner
1 gul lök
1 paprika
cayennepeppar
1 ½ dl creme fraiche
½ dl grädde
tomater
Mozzarella
ost

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att steka bacon i bitar. Häll sedan av det överflödiga fettet (valfritt) och lägg ner skurna champinjoner, hackad lök och paprikan i mindre bitar. Låt det steka en kort stund och häll sedan på grädde och creme fraiche. Rör om och krydda ev med lite peppar.

Smörgåstårta

 

Ta en plåt med bakplåtspapper och lägg den första biten bröd. Ta hälften av baconblandningen och smeta ut som ett jämnt lager. På med nästa bröd och andra hälften. Sen sista brödet högst upp. Toppa med tomat och sedan ost. Den här gången fick jag slut på tomater, så jag använde mozzarella i mitten istället. Det blev gott det med.

Smörgåstårta2

Smörgåstårta1

 

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar