Varm smörgåstårta

Det finns nog många namn på den här men jag kallar den bara varm smörgåstårta. God smörgåstårta att äta och fylla med vad man vill. Jag har tänkt prova den med någon kycklingblandning men inte kommit mig för ännu. Vi får väl se ifall det dyker upp något fler exempel längre fram, men såhär gör jag med den här varianten:

1 pkt Hönskaka med tre bitar
2 paket bacon
100 g champinjoner
1 gul lök
1 paprika
cayennepeppar
1 ½ dl creme fraiche
½ dl grädde
tomater
Mozzarella
ost

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att steka bacon i bitar. Häll sedan av det överflödiga fettet (valfritt) och lägg ner skurna champinjoner, hackad lök och paprikan i mindre bitar. Låt det steka en kort stund och häll sedan på grädde och creme fraiche. Rör om och krydda ev med lite peppar.

Smörgåstårta

 

Ta en plåt med bakplåtspapper och lägg den första biten bröd. Ta hälften av baconblandningen och smeta ut som ett jämnt lager. På med nästa bröd och andra hälften. Sen sista brödet högst upp. Toppa med tomat och sedan ost. Den här gången fick jag slut på tomater, så jag använde mozzarella i mitten istället. Det blev gott det med.

Smörgåstårta2

Smörgåstårta1

 

 

Kommentera