Berlin dag 2

-

Dag nr 2 vaknade vi också kl 08, men gick istället ner och åt frukost direkt. Vi hyrde ett par cyklar, väldigt lämpligt att vårt hotell var hyresvärdar och just ingen efterfrågan. Att hyra cyklar och utforska staden på så sätt, är inget vi provat förut, men det var såå bra! Enkelt att cykla i Berlin med alla cykelvägar, alternativt breda trottoarer, så både cyklister och fotgängare rymdes. Verkligen toppenbra, vilket också kommer att testas igen i nästa stad.

Fil 000 (2)

Besök i Berlins TV-torn var faktiskt det enda vi bokat i förväg, och dit tog oss cyklarna först denna dag. Att snabbt åka hissen upp och komma upp där vi såg hela stan är häftigt! Vi gick långsamt varvet runt och läste samt kollade in olika ställen i stan, innan vi gick en trappa upp för att inta lunch. Det lustiga med restaurang-planet, var att det snurrade långsamt. Så medans vi satt och åt, så snurrade vi ett varv. Inte så mycket lunch, men väldigt lagom för oss + att det var väldigt gott!

Fil 000 (4)
En typ av råraka med en laxros på toppen, sallad och en dragonmajonäs.

Väl nere på marken igen, tog oss cyklarna till Checkpoint Charlie, en av de passager som fanns mellan Östtyskland och Västtyskland i Berlinmuren. Mera intressant läsning, då vi också stannade till för en kaffe.

Fil 000 (3)

Min sambo Daniel har en dragning för olika stadions och hade Berlins OS-stadium på sin önskelista för helgen, så vi siktade på den. Vi hann dock bara 350m från Checkpoint Charlie, innan vi var tvungna att stanna för att läsa igen. Vi råkade på Topography of Terror Exhibition där vi fick se en autentisk längre del av muren och också att läsa mera. Dels om hur Hitler kom till makten men också om själva muren och dess fall.

Fil 000 (5)

Men sen var det iaf dags för stadion, och vi satte av i rätt riktning. Genom Tiergarten, där vi sprang på lördagsmorgonen, och vidare västerut. Det var längre än vi trodde, men till slut kom vi fram. En omfattande fotosession utanför grindarna, då de precis stängt för dagen och sen samma 10km tillbaka. Det är ingen brist på motion på våra resor i alla fall… ?

Fil 000 (6)

Sist, men inte minst, blev vår middag på underbara L’Osteria, där vi var sugna på pizza. Omtänksam personal berättade att deras pizzor är STORA, så ifall vi ville kunde vi beställa en halva var. Sagt och gjort, och det blev alldeles lagom mycket mat för oss båda. Förutom bra personal så var det en härlig restaurang med skön stämning.

Fil 000 (7)

Fil 000 (8)

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

    • Haha ja! Förutom mina egna hemmagjorda förstås?
      Vi kanske måste åka tillbaka till Berlin någon dag? Kanske ifall de tar nya flygplatsen i bruk någon dag, så vi slipper landa på Tegel.

Lämna ett svar