Karamelliserad lök

-

Karamelliserad lök tar en stund att göra, men är så värt det! Att servera på en hamburgare, bredvid en grillad köttbit eller att blanda ner den färdiga löken i en potatissallad. Mums!

1 rödlök (alternativt gul lök)
smör att steka i
socker och lite salt
vatten

Skär en gul lök i smala skivor (kan vara enklare ifall man redan delat den på hälften) och stek dessa i en stekpanna på mellanvärme.

Sänk värmen ett snäpp och pudra över socker och salt, låt puttra ca 10 min. Slå på vatten och låt koka in i löken. Den är klar när den är riktigt mjuk och söt, ta ett smakprov längs vägen så kommer du att veta.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Chorizopasta med broccoli

Gammeldags stuvade morötter

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar