Vegetarisk paj

-

När jag gör paj, så är det egentligen bara degen som alltid blir densamma. Fyllningen varierar beroende på vad som finns hemma eller någon rest som jag vill göra av med. Sällan, men ett par gånger per år, gör jag någon klassiskt god paj, t.ex Västerbottenspaj.

Nåväl, idag blev det såhär:

100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
(Rosmarin)
————————-
Broccoli
Champinjoner
Paprika
Brieost
Karamelliserad lök
2 ägg
1 1/2 dl grädde
Peppar

Mät gärna upp smöret en stund innan, så tycker jag att det är enklare att göra en deg. Sätt sedan ugnen på 200 grader. Arbeta ihop smör och mjöl, rosmarin är valfritt men väldigt gott. Tryck ut degen i en ugnsform och sätt in den tom i ugnen i 10 min.

Dela paprikorna i mindre bitar, skiva champinjonerna och dela broccolin i mindre bitar. Sprid ut dessa i det gräddade skalet och lägg på brieost. Karamelliserad lök lite här och där. Vispa äggen och fyll på med grädde. Vispa och krydda med peppar. Häll på äggblandningen och sätt in i ugnen.

Efter ca 10 min tog jag ut pajen och strödde på riven herrgårdsost, för att få ett snyggare täcke. Efter totalt ca 20 min så är pajen klar.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar