Golden Gate per cykel

-

När vi är ute och reser, så är vårt mål att försöka uppleva så mycket som möjligt under den tid vi är där. Det är bla därför som vi inte kostar på oss några speciellt dyra hotell, för vi tänker ändå inte vara där mycket mera än för att sova. Hotell med rooftop-bar tex vore roligt att prova på, men det skulle också ta tid från vår upptäckarresa av staden.

Vi köper hellre aldrig hotellets frukost som en extrakostnad. Ifall det ingår i priset, som på alla svenska hotell, så är det otroligt gott och det bästa med att bo på hotell, men på många utländska hotell måste man läsa på ifall det ingår i priset eller ifall man kan köpa till det. De gånger då det inte ingår, så går vi hellre hungriga ut på stan och försöker upptäcka hur locals gör med sin frukost.

GoldenGate-cykling

När vi var i Berlin i juni så provade vi en sak för första gången. Nämligen att hyra varsin cykel för att snabbare kunna ta sig runt och hinna se mera. Det var ett uppskattat verktyg då, och eftersom cykeluthyrningar fanns i nästan varje kvarter i San Fransisco och Fishermans Wharf, så undersökte vi saken. Det vanligaste var att de ville hyra ut en cykel så man skulle cykla till Golden Gate-bron, cykla över och sen ytterligare en bit, in till samhället Sausalito. Därifrån gick det med jämna mellanrum färjor tillbaka till San Francisco, så man bara skulle behöva cykla åt ett håll. Vi hade lite tight med tid, så färjan (som kostade 10 dollar extra) kunde vi hoppa över och cykla på tur och retur från bron istället. En säljare sa att det tar ca 50 min att cykla till Golden Gate-bron för en vanlig turist och då räknade vi helt fräckt ner tiden, då vi inte är några söndagscyklister.

Golden Gate per cykel

Efter besöket på Alcatraz så kom vi in tillbaka till Fishermans Wharf och såg till att vi fick en sen lunch på In N Out Burger. Efter det så gick vi till den cykeluthyrare vi tittat ut och hyrde oss varsin cykel. Kl var 17.30 när vi gick in i hyrbutiken och de stängde kl 20. Det var möjligt att lämna tillbaka cyklarna hela natten, men vi kände oss snåla och ville cykla till bron, över bron och sen tillbaka för att kunna lämna tillbaka cyklarna innan 20. Gick det? Såklart!

Det var lite vind då vi cyklade mot bron, så pass att jag nog får räkna det som ett mindre träningspass. Inte heller så personligt inställda cyklar, så innan vi var tillbaka så hade jag ont framför allt mellan skulderbladen på grund av för högt styre. Men det var ändå värt det! Att få cykla över världens mest kända bro kändes häftigt! En upplevelse fastän det bara är en bro. Kolla in min film, filmad medans jag sitter på sadeln och trampar:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KtE-_mKksfo]

Och ja, det är ön Alcatraz ni ser ute på vattnet, inte alls långt ifrån staden San Francisco. Jag kan ha full förståelse för de fångar som avskydde att se staden så nära, men ändå så långt ifrån. Att se friheten och höra ljuden från det fria livet när vinden ligger på, men samtidigt inte kunna ta sig dit. Vilket straff bara det.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar