Kyckling Creamy coconut and peanut

-

Jag hade tagit fram kycklingfilé från frysen på morgonen men hade ingen aning om vad jag skulle göra med den. Tänkte att det skulle lösa sig och komma som en ”klar blixt” innan arbetsdagen var slut. Det kom ingen blixt den där dagen, utan jag fick hastigt googla lite kycklingidéer. Fastnade för den indiska tanken och åkte därför förbi affären innan jag åkte hem. Kom hem med en blandning varor som jag trodde starkt på, nämligen blandningen Kyckling Creamy coconut and peanut:

creamy-coconut

Ris till fyra personer
2 kycklingfiléer
½ gul lök
1 gul paprika
½ burk böngroddar
½ burk vattenkastanjer
1 morot
1 burk Creamy coconut and Peanut
Lite mjölk

Började med att sätta igång en laddning ris. Sen skar jag kycklingfiléerna i mindre bitar och hackade löken. Stekte detta medan jag skar paprikan i mindre bitar. Blanda i paprika, böngroddar, skivade vattenkastanjer och morotsskivor (att man river ner tunna skivor morot med hjälp av potatisskalaren) och burken med Creamy coconut and Peanut. Jag sköljde ur burken med ½ dl mjölk och hällde ner också.

creamy-coconut1

Serverade kycklinggrytan med ris, Naan-bröd (som jag penslade med lite smör och värmde på en plåt i ugnen), crème fraîche, mango chutney och cashewnötter. Jag hade också en omgång groddar klara också, så det fick bli grönsaksinslaget idag. Riktigt god middag och även dagen efter i matlådan.

Kyckling Creamy coconut and peanut

naanbrod

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar