Halloumirårakor

-

Hittade ett recept på halloumirårakor inne hos Tuvessonskan som bara lät för gott och för enkelt för att inte prova. Ännu ett vegetariskt recept den här veckan alltså, men det gör inget tycker jag. Jag och Daniel äter mer och mer vegetarisk mat, då vi båda känner att vi mår bra av det. Inte så att vi vill sluta med kött helt och hållet, men att äta kött mer och mer sällan.

Tjejerna är lite mitt emellan i frågan, Saga är en köttätare och hennes favoritmiddag är oxfilé med hemmagjord bearnaisesås. Alva däremot kan inte riktigt bestämma sig ifall hon vill äta vegetariskt eller inte. Eller hon vill nog göra det, men gillar inte att hon måste ersätta köttet med andra proteinkällor. Hon vill helst sluta med kött och ersätta det med pannkakor eller nudlar. Inte så mycket annat. Jaja, diskussionen fortsätter.

Här kommer iaf receptet på halloumirårakor, fyra personer:

4 potatisar
200 g chili-halloumi
peppar och ev salt
smör att steka i

Riv potatis och halloumi grovt på ett rivjärn. Lägg allt i en bunke, rör runt ordentligt, peppra efter smak och stek sedan några matskedar åt gången i rikligt med smör. Platta till dem under tiden de steks, så att de formar en fast massa. Vänd på dem när de har börjat bli gyllene och stek tills att de har en fin färg.

Lägg upp 2-3 st per person och garnera rårakorna med en klassisk garnering:
Creme fraiche
Finhackad rödlök
Rom
(en dillkvist ifall man har – det hade inte jag)

Halloumirårakor

Såå gott för så lite insats – det här kommer jag garanterat att göra igen. Tänk som en lyxig förrätt till nyår, midsommar eller någons födelsedag? Tillsammans med ett glas champagne/alkoholfritt alternativ så är det en riktigt lyckad rätt.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar