Poddar

-

Lyssnar ni på poddar? Jag lyssnar flera gånger i veckan, antingen om jag går till eller från jobbet, ute på en promenad, sitter i bilen eller står hemma själv i köket. Så skönt att lyssna och lära sig något samtidigt, och oftast är de ju väldigt roliga att lyssna på. De är såklart väldigt insatta i sitt ämne, så jag lär mig många nya saker, samtidigt som de skojar med varandra under poddens gång alternativt berättar om roliga händelser. Här är de poddar jag lyssnar på och som också speglar mina två största intresseområden – mat och träning:

Styrkebyrån – en podd som handlar om styrketräning och framför allt för kvinnor. Det är Clara Fröberg och Johanna Barvelid som går igenom övning för övning ner på väldigt detaljerad nivå och ger både tips och inspiration för att köra ännu tuffare styrketräning. Man kan mer än vad man tror och man måste lyfta tungt för att bli starkare! Jag blir aldrig så sugen att köra ett tufft CrossFit-pass som efter ett avsnitt av Styrkebyrån. Nya avsnitt släpps 1 ggr/v.

Träningspodden – en podd med Lovisa Lofsan Sandström och Jessica Almenäs som handlar om träning i allmänhet, men mycket om löpning. Vi får även ta del av deras liv, att Jessica är gravid, att Lofsans barn börjat skolan, olika resor som de båda åker iväg på mm mm. De har också kört en pulsklockeskola, för dem som funderar över att skaffa en egen pulsklocka. Nya avsnitt släpps 1 ggr/v.

Matsamtalet – en podd om mat som drivs av Landmännen. Mästerkocken Sigrid Bárány och Johan Matgeek Hedström går igenom olika områden inom mat, och Sigrid brukar också ha med sig något tillagat som handlar om dagens ämne till varje avsnitt. Johan är alltid hungrig, så det blir ofta roliga kommentarer kring mat och när de ska få provsmaka maten. De har i många avsnitt ringt upp en bonde och frågat olika frågor kring hans jordbruk. De har haft ett uppehåll men har nyligen kört igång igen, så jag hoppas att de släpper nya avsnitt med jämna mellanrum.

Eat This – en podd om mat, där vi får höra kockarna Leila Lindholm och Niklas Ekstedt diskutera olika saker inom mat, restauranger, krogbesök och resor. Båda är TV-kockar, kokboksförfattare och entreprenörer. De har också haft ett uppehåll i sitt poddande, men är igång igen och det är många skratt. De har lovat nya avsnitt 1 ggr/varannan vecka.

Att resa-podden – En podd om resande och resor, där kompisarna och bloggkollegorna Annika Myhre (bloggen Resfredag) och Lisa Fahlåker (bloggen Livetfråndenljusasidan) går igenom olika resmål och hur man ska tänka kring sitt resande. De har även tagit upp miljöfrågan kring sitt resande. De släpper nya avsnitt med ojämna mellanrum, så enklast ifall man prenumererar på podcasten, så ser man när det dyker upp ett avsnitt.


PoddarBild tagen av Daniel, under vår Gotlandsweekend i november. Inte för att jag lyssnar på någon podd här, men det är en fin bild på en nöjd Maria.

Vilka poddar lyssnar du på? Kommentera gärna, så tar jag gärna emot lite tips på bra poddar.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. Men åh vilken fin bild, och vad glad jag är att du lyssnar på oss i Att resa-podden! <3 Jag lyssnar också på Träningspodden och Styrkebyrån, däremot inga matpoddar (mest för att matlagning i alla former dessvärre ger mig ångest, haha).

    • Haha resfredag, alla har vi olika intressen. Om du fortsätter läsa min matblogg, så slipper du få ångest, då jag oftast lagar både lättlagad och god mat! :)

Lämna ett svar