Kolakakor med vit choklad

-

En snabb kaka som man kan blanda ihop och grädda bara en halvtimme innan gästerna kommer, det är en av kolakakans stora fördelar. En annan fördel är att den är så god! En tredje fördel är att den går att variera i oändlighet. Här har jag gjort kolakakor med vit choklad. För att den vita chokladen skulle synas, så valde jag att göra en kolakaka med kakao i. Vid provsmaket så föll den alla i smaken och samtliga ville ha en kaka till. Bästa betyget! Så här gjorde jag:

100 gram rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl mjöl
2 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
100 g vit choklad med citronsmak

Börja med att ta fram smöret en stund innan och ifall det är bråttom, så kan man dela upp smöret i mindre kuber. Såg också en film som KIT_Mat lagt ut, att man kunde riva smöret på rivjärnet, för att få det rumsvarmt snabbare. Blanda ner socker och sirap och börja blanda ihop det med smöret.

Sätt ugnen på 175 grader och blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda det med smörblandningen. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner även dem i smeten. Dela upp degen i två rullar och lägg på en plåt. Tryck till rullarna och sätt in i ugnen ca 15 min, men håll koll så kolarullarna inte blir brända. Det är svårare med chokladfärgade kakor, då syns inte gräddningsfärgen lika bra. Skär upp dem i sneda bitar direkt då du tar ut plåten från ugnen, medans de är mjuka. När kakan stelnar så blir den lite knäckig och mycket svårare att få snygga bitar.

Kolakakor med vit choklad

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar