Potatis och purjolökssoppa

-

Här kommer en klassiker som de flesta nog har provat på. En potatis och purjolökssoppa. Det är lite som att koka soppa på en spik, då det är så få ingredienser. Så här gör jag, men det finns säkert lika många varianter som det finns hushåll i Sverige:

4 potatisar
10 cm purjolök
grönsaksfond eller buljongtärning

Börja med att skala potatisen och dela i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten samt fond/buljongtärning och låt koka upp. Efter en stund så skär jag slantar av purjolöken och lägger ner i samma soppa. Låt koka tills potatisen blivit mjuk och pressa sedan sönder potatisen i soppan. Det får gärna vara bitar kvar i soppan, men att en del är krossat till småbitar. Smaka av och tillsätt ev mera salt. Servera gärna med något gott bröd eller en grillad macka:

2 bitar franska/person
smör
ost
ev skinka
ev tomat

Sätt igång din smörgåsgrill, så den hinner bli varm. Smöra alla franskskivor och lägg ost på hälften. Lägg på skinka och/eller tomat om man vill. Lägg på den andra franskskivan med smöret uppåt och smöra den nedre grillplattan i smörgåsgrillen. Grilla tills mackan är klar och dela den sedan diagonalt till två delar. Servera tillsammans med soppan.

Potatis och purjolökssoppa

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar