Sagas mango och yoghurtpannacotta

-

Mina barn blir flitigare och flitigare att hjälpa mig i köket, och de provar gärna nya recept. Saga gillar att laga vad som helst, men efterrätter är godast = roligast att laga. I helgen ville hon göra Sagas mango och yoghurtpannacotta. Hon hittade receptet hos Ica och tyckte att det såg spännande ut. Här kommer receptet för fyra personer:

Mangopannacotta:
2 2/3 dl vispgrädde
1/3 dl strösocker
2 blötlagda urkramade gelatinblad
167 g fryst tinad mango
1 msk färskpressad citronjuice

Yoghurtpannacotta:
1 1/3 dl vispgrädde
1/3 dl strösocker
2/3 tsk finrivet limeskal
1 1/3 blötlagda urkramade gelatinblad
1 1/3 dl turkisk yoghurt (10%)

Till servering
Passionsfrukt

Börja med att lägga gelatinblad i vatten. I en skål för mangopannacottan och i en annan skål för yoghurtpannacottan. Börja sedan med mangopannacottan: Mixa mango och citron så det blir en slät massa. Vispa ihop grädde och socker och låt koka upp under vispning. Ta bort kastrullen från värmen. Rör ner de urkramade gelatinbladen. Tillsätt den mixade mangosmeten. Fördela i portionsglas. Ställ i kylen och låt det åtminstone gå en halvtimme, men ännu hellre lite längre, så mangopannacottan hinner stelna.
Yoghurtpannacottan: Vispa ihop grädde, socker och limeskal och låt koka upp under vispning. Ta bort kastrullen från värmen. Rör ner de urkramade gelatinbladen. Låt svalna ca 5 minuter. Rör ner yoghurten. Fördela i glasen. Ställ tillbaka i kylen i ytterligare ca 2 timmar. Ta ut ca 20 minuter före servering.
Till servering: Toppa med en halv passionsfrukt och peta ut lite av fröna, så det blir en snygg uppsättning.

Sagas mango och yoghurtpannacotta

Om man tittar noggrant så ser man att det är två lager i glaset, det först lagret är mangopannacotta och lager två är yoghurtpannacotta.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar