Frösotto

-

En nyhet som jag har fått hem via Smakbox Vårkänsla är Frösotto. Dels risottoris men också orzo (helt matkorn) och solroskärnor. Jag har haft det hemma ett tag men inte kommit mig för att prova. Jag gillar verkligen vanlig risotto, så frösotto borde bli lika gott? Så här gjorde jag:

1 förp Frösotto
5 dl vatten
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g ricottaost
50 g riven parmesan

Zucchini att servera bredvid

Börja med att sätta vatten på kokning. Hacka lök och vitlök och låt fräsa tillsammans med frösotto i smör eller olja ett par minuter. Häll sedan på mera av vattnet lite i taget och rör under tiden. Rör ofta och tillsätt vatten när det behövs.

Under tiden kan du skära zucchini i tärningar och lägga i en kastrull. Lite smör i botten och låt sedan zucchinitärningarna steka långsamt i kastrullen. Smaksätt med salt och peppar.

När vattnet är slut och frösotton känns klar, så ta kastrullen av spisen. Tillsätt ricottaost och parmesanost, och rör runt i din frösotto. Servera på snygga tallrikar tillsammans med din zucchini.

Frösotto

Lite mera tuggmotstånd än vanlig risotto, men det var bara gott. Det här kommer jag att göra fler gånger och även testa annan smaksättning. Risotto har jag bl a gjort med citron, lime, med saffran och helt vanlig.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar