Färsk pasta med halloumi

-

Meatfree Monday var ett tag sedan här på bloggen. Dags för en ny rätt som jag slängde ihop en varm sommarkväll förra veckan. Färsk pasta med halloumi och zucchini. Färsk pasta köper jag ibland. Det är gott, det går otroligt snabbt och det känns som enkel lyx en vardagskväll. Det är inte så bra så jag unnar mig speciellt ofta men ibland. Gillar ni färsk pasta och unnar ni er det en vardagskväll?

Till min lyxiga vardagspasta hade jag, den här gången (det blir olika varje gång), det här hemma:

1 paket färsk pasta, vi valde tortellini med pesto och ricotta
en klick creme fraiche (valfritt)
1 paket halloumi
6-7 cm zucchini
Salt och svartpeppar

Börja med att sätta pastavatten på kokning. Skiva zucchinin först i skivor och sen i tärningar. Lägg i en kastrull med lite smör och låt fräsa ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Samtidigt så skivas halloumin och steks i en stekpanna, tills ytan är gräddad och lite hård, så halloumin går att skära i lagom stora bitar. Häll ner pastan i det kokande vattnet och rör runt. Klart på 2-5 min beroende på pastasort. Häll av vattnet och ta ev ner lite creme fraiche för att såsa till pastan en aning. Lägg upp på en tallrik, strö över halloumibitar och dina zucchinitärningar, krydda med salt och svartpeppar. Servera!

Färsk pasta med halloumi

Enkelt, snabbt och gott. Det är vad jag vill ha på sommaren.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelAlaskan Husky’s
Nästa artikelFrösotto

Kommentera