Italiensk matmarknad

-

Vi är, för ovanlighetens skull, hemma i Östersund under juli månad. Vanligtvis så befinner vi oss på västkusten och semestrar den här delen av året, men i år har vi gjort annorlunda och stannar hemma i juli. Vi passar också på att jobba, för att kunna ha en längre semester i augusti istället. Det är skönt att vara på hemmaplan när det är sommar i stan också, att kunna cykla till jobbet i mindre kläder, kunna strosa in mot stan i kortärmat för att äta lunch osv. Och apropå lunch, så passade det bra men en italiensk matmarknad andra halvan av vecka 29.

Italiensk matmarknad

Vi besökte marknaden ett par gånger på fyra dagar. Dels åt vi middag på torget på torsdagen innan vi strosade upp mot skidstadion för att se ÖFK slå ut Galatasaray ur Europe League. Bara det var ju en så häftig händelse i lilla Östersund. Östersund FotbollsKlubb spelar oavgjort mot Turkiets bästa fotbollslag och tack vare de två mål ÖFK hade med sig från hemmamötet, så gick ÖFK vidare mot Europe League.

Dels åt vi lunch på fredagens lunchrast. Då testade jag istället Pasta Pesto vilket var en mycket god lunchpasta ute i solskenet. Italiensk mat är omtalad och matmarknaden drog mycket folk, både till lunch och middag. Några dagar som livar upp och tinar ut Östersundarna ut på gator och torg. Avslutade min lunch med en liten godbit, en kakdeg som påminner om svenska rån, fylld med nutella. Det är väldigt lagom med en liten söt bit efter maten.

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar