Halloumibiffar har jag skrivit om tidigare, men denna gång skulle vi få gäster + att jag ville passa på att laga lite mera så vi skulle få matlåda ett par dagar. Jag hade inte tillräckligt med ajvar relish hemma, utan drygade ut med BBQ-sås och lite liquid smoke. Resultatet blev väldigt goda rökiga halloumibiffar.
Jag mår bra av att pyssla i köket, så jag gjorde både hummus och picklad lök när jag ändå var i köket och hade tid, men det är valfritt. Det funkar väldigt bra att bara äta biffarna tillsammans med ris och creme fraiche.
2 förpackningar halloumi
6 mindre morötter
3 ägg
1 ½ dl ströbröd
1 msk mild ajvar relish
2 msk BBQ-sås
½ msk liquid smoke (valfritt men väldigt gott om ni ändå har hemma)
svartpeppar
Grovriv halloumi och morötter. Blanda samman med ägg, ströbröd, ajvar relish, BBQ-sås och liquid smoke. Låt stå ca 10 minuter så ströbrödet hinner svälla. Smaksätt med svartpeppar. Salta eventuellt men halloumiosten är rätt salt, så det är långt ifrån säkert att det behövs. Forma till biffar med hjälp av händerna eller med två skedar. Lägg smör i din stekpanna och stek biffarna på båda sidor.
Servera med ris, hummus, picklad lök, sallad och creme fraiche. Jag tycker också att det är gott att ställa fram en skål nachos att knapra på.