Sparrissoppa

-

Meatfree Monday och här kommer en sparrissoppa. Soppa är egentligen något som jag vill äta mera av, men jag lyckas bara ibland. Jag är oftast inte jättehungrig vid middagen, utan klarar mig lätt med lite mindre. En soppa är därför perfekt, då man tar så mycket man vill ha och kompletterar med så mycket man vill ha.

Jag har ju börjat gilla sparris på senare år och var sugen att testa sparrissoppa, så det fick bli den här veckans soppa:

250 gram färsk sparris
2 röda lökar
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
1-1½ dl vatten från sparriskoket
1 msk kycklingfond
½ – 1 dl vitt vin
salt & peppar

Skölj sparrisen och skär upp i centimeterstora bitar, men lämna topparna en stund. Koka sedan sparrisen i lättsaltat vatten i cirka 3-4 minuter, lägg ner topparna de 2 sista minuterna, alternativt koka topparna helt själv när den första sparrisen är klar. Under tiden kan du hetta upp en annan kastrull med olivolja, hacka lök och vitlök och fräs den glansig i en kastrull. Häll över vinet, buljongen och grädden och låt koka upp.

Lägg i sparrisen i gräddsåsen (men inte topparna) och låt koka i 10 minuter. Mixa sedan allt slätt, smaka av med salt och peppar och häll upp i skålar/tallrikar. Dekorera med sparristopparna.

Sparrissoppa

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar