Chokladsås till glass

-

Igår lördag så hade vi varit borta och spelat golf hela dagen, så när vi kom hem och hade ätit middag så ville vi inte göra så mycket mera. Men lördag kväll och en stund i soffan, så kom suget efter något sött.

Jag kom att tänka på en chokladsås till glass, som min mamma gjorde några få gånger när jag bodde hemma, och skred till verket. Behöver jag berätta att chokladsåsen fick högsta betyg och att jag förmodligen kommer att göra den mer än en gång till? Så här:

1 dl grädde
1 dl socker
1 dl kakao
Smör, ca 25-30 g

Blanda grädde, socker och kakao i en kastrull och sätt på spisen. Vispa så att allt blandas och att sockret löses upp. Lägg ner smöret och låt smälta. Låt koka några minuter, men håll koll så det inte bränner i kastrullen. Ta av kastrullen och låt chokladsåsen svalna innan du häller det på glassen.

Vi valde att ta vanlig vaniljglass, den supergoda chokladsåsen som blir mjukseg när den hälls på glassen och sen toppa med lite strössel. Men tänk att lägga ett gott rån intill – det ska jag prova nästa gång. Mums!

Såsen är lätt att både minska i mängd och öka i mängd, beroenden på hur många gäster man har. Den här mängden räcker till fyra personer. Det är bara att ta samma mängder av alla tre ingredienserna och gärna en bit smör. Smöret gör lite för smaken, men kanske mest att såsen blir glansig. Så har man inte smör hemma, eller för lite smör, så gör det inget. Prova ändå.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar