Bästa helgfrukosten

-

Söndag och förhoppningsvis har ni en skön sovmorgon idag. Det har inte jag, utan jag och min sambo klev upp tidigt för att hinna ut på golfbanan, så det här inlägget är schemalagt. Tiden börjar rinna iväg och snart stänger golfbanorna här uppe i Norrland och Jämtland, så det gäller att passa på.

Ifall ni har lite mera tid och vill äta den bästa helgfrukosten, så måste jag få tipsa om min favorit Egg Benedikt. Den är inte så avancerad, men när man sätter ihop de olika ingredienserna så blir det bara såå gott! Jag åt den för första gången i San Francisco och då i kombination med en krabbkaka, men den lite enklare varianten är också supergod. Så här gör jag:

Hollandaisesås
50 g smör
2 äggulor
2 msk vatten
en skvätt citron

Börja med att smälta smöret och ställ det åt sidan. Knäck äggen och dela vitor och gulor. Ta lite vatten tillsammans med gulorna och sätt på vattenbad. Vispa tills gulorna blir lite tjockare. Vispa sedan ner smöret, en tunn stråle från början och sen mer och mer när du ser att såsen tar emot smöret. Smaksätt sedan din hollandaise med lite citron och ställ den åt sidan medan du fixar äggen.

Pocherat ägg
Mät upp ca 3 cm vatten i en kastrull och värm tills det sjuder. Vispa vattnet så vattnet rör på sig när du knäcker i äggen. Låt äggen stabilisera sig och rör sedan sakta, så de inte fastnar i botten. Ca 3-4 min, så gulan fortfarande är lös.

Ta fram någon favorit i mjukt bröd och smöra brödet. Lägg på en skiva god skinka. Lägg ägget ovanpå och häll sedan en skvätt hollandaisesås på toppen. Servera och njut av en riktigt god frukost! Bäst är ifall du kompletterar med en god juice, någon frukt eller bär men det gör du som du vill och har möjlighet till.

Bästa helgfrukosten

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar