Meatfree monday och här kommer en variant av mina kesobiffar, nämligen rökiga kesobiffar. Röksmaken har jag fått från lite liquid smoke, en liten flaska som bara innehåller röksmak. Perfekt att ha hemma till grillsäsongen om man vill förstärka röksmaken på tex grillat kött.
500 g keso
0,75 tsk liquid smoke
½-1 dl vetemjöl (ta mjöl tills smeten blir formbar och håller ihop)
salt
chili-grillkrydda (men det funkar med peppar också)
BBQ-sås
Brieost i små bitar
Panko el ströbröd
Häll ner keson i en bunke och blanda runt tillsammans med mjöl tills det blir en smet som håller ihop. Smaksätt med liquid smoke, salt och grillkrydda. Lägg en ganska tunn smet i handen och lägg dit lite BBQ-sås och en liten bit brieost. Lägg mera smet ovanpå, så det blir en biff med innehåll. Doppa hela biffen i panko och stek i stekpannan. Här är det lätt att de faller isär, så det är viktigt att ha tillräckligt mycket mjöl så de håller ihop.
Servera tillsammans med creme fraiche och lingonsylt och gärna morötter, bitar eller rivna. Det kan låta som en enkel måltid, men den är otippat god.
Fotocred till Daniel, som tagit de två första bilderna.