Vegetarisk tacofredag

-

Meatfree Monday får idag bli tips om vår fredagsmiddag, då vi hade en vegetarisk tacofredag. Vi försöker öka vår mängd vegetarisk mat här hemma, både för att vara snälla mot våra egna kroppar men också för att vara snäll mot vår jord. I fredags blev det vegetarisk tacofredag med vegofärs istället för vår vanliga köttfärs och jag tyckte att det var väldigt gott! Det här kan jag gärna tänka mig att göra om. Så här gjorde jag den här gången, då jag också råkade ha lite (gran)blodriska hemma. Det räckte till oss fyra personer:

1 förp vegofärs, 250 g
Tacokrydda
smör eller olja att steka i
ev svamp, jag hade lite granblodriska som jag blandade ner

Valfria tillbehör:
Riven ost
Guacamole
Vitlökssås
Tacosås
Tortillas
Nachos
Hackade tomater
Hackad paprika
Hackad gurka
Majs
Skivad banan

Jag brukar börja med att hacka grönsaker och lägga upp dem i snygga skålar, samt riva ost. Blanda valfri sås, själv älskar jag guacamole (med koriander i) men min dotter Saga vill hellre ha vitlökssås. När det mesta är klart, så börjar jag steka vecofärsen.


Jag tycker att vår spis är så ful så jag vill sällan ha med den på bild. Men nu är det beställt en renovering av köket – det kommer att bli så bra!

Dela sönder färsen i mindre bitar och stek i smör eller olja. Lägg även ner ev svamp så det får steka med. Krydda och smaka av, jag tog mera krydda än vad jag brukar göra till köttfärs. Ställ fram och mixa ihop varsin egen tacomiddag. Det är så gott att man kan variera sig och ni kan hitta min samling taco-varianter här. Vad är er favorit när det kommer till tacomiddag? Hur gör ni? Kommentera gärna.

Vegetarisk tacofredag

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSmartson Disp Shampoo
Nästa artikelJordnötssnittar

Kommentera