Jordnötssnittar

-

Jag har alltid gillat jordnötssmör och minns hur glad jag blev när jag upptäckte jordnötssmör på en orostad franskskiva och toppa med mammas jordgubbssylt. Jag kunde äta hur många som helst!

Idag äter jag jordnötssmör ganska sällan, men allt som jag provar är gott! Jag provade nyss att göra hemmagjord jordnötssås att äta till en kycklingmiddag – den fick så bra betyg så vi åt samma rätt två dagar. Dags att baka med jordnötssmör och att göra jordnötssnittar. Eller alltså, kolakakor med hälften vanligt smör och hälften jordnötssmör:

75 g mjukt smör
0,75 dl jordnötssmör (med eller utan crunch)
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Ta fram smöret en stund innan, så det hinner bli rumsvarmt och därmed mycket lättare att jobba med. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna.

Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och platta till rullarna med fingrarna. Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar.

Jordnötssnittar

Dessa kakor blev lite tjockare och mera kompakta än vanliga kolakakor och de hade en väldigt god och lagom smak av jordnötter. Nyfiken på andra kolakakor? Titta gärna in på mina olika varianter, se här.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar