Oktober 2017

-

1:a november idag och dags för månadssammanfattning oktober 2017. Hur gick bloggen och vilka recept var det som toppade månaden? Vad har jag gjort i övrigt? Fortsätt att läsa så kommer jag att redovisa oktober.

Bloggmässigt slog jag rekord igen och denna gång rejält. Jag blir såklart nyfiken vad det är ni gillar med min blogg och vad är det som gör att ni återvänder? Vilka recept gillar ni mest eller borde jag utforska något nytt område inom matlagning? Berätta gärna genom att lämna en kommentar längre ner i detta inlägg. Om ni lämnar ett inlägg så får ni gärna berätta lite om er själva också. Hur hittade ni hit? Ålder? Jobb? Barn? Är ni van att jobba i köket eller ser ni det mest som en nödvändighet? Om det är en nödvändighet, borde jag vara ännu tydligare i mina beskrivningar eller funkar det ändå?

Drinkar fick sig ett uppsving den här månaden och den som toppade listan är min Melodifestivaldrink. Det är en enkel drink som kanske inte låter som en hit, men tro mig – den är så god så att det lätt slinker ner både en och två drinkar på en kväll. Jag drack den första gången på efterfesten hos ett par kompisar som gifte sig men den är trots sitt namn drickbar året runt.

På plats nr 2 för oktober 2017 kommer Daimsnittar. En kolakaka med hackad daim i, försvinnande god! Har ni inte provat att experimentera med kolakakor så gör det, det går nog att blanda i olika beroende på vad man tycker om. Förutom vanlig daim så har jag provat att baka med apelsindaim och lakritsdaim. Lika goda!

Oktober 2017

I övrigt då? Oktober 2017 går till historien som en höstmånad. Att man plockar in allt utifrån och flyttar in fullt ut. In med utemöbler, räfsa bort de värsta löven och byta till vinterdäck på bilen. Vi hade en väldigt trevlig middagsbjudning där jag bjöd på salamipasta och äppelcheesecake. Uppskattade rätter båda två. Vi körde en helg i Stockholm och en helg på Island – mer info om den fantastiska resan kommer senare.

Vi går nu in i månaden november och vi har faktiskt påbörjat en köksrenovering som kommer att ta några dagar. Vi valde att behålla skåpen som de var men vi byter ut bänksskivan och sätter in en induktionshäll, en ugn och även snygg belysning. Som kronan på verket, så byter vi ut kaklet i bakgrunden och sätter dit en glasskiva, så det ska bli en så jämn yta som möjligt. Jag inbillar mig att det kommer att bli supersnyggt när det är klart, så jag går i spänd förväntan på jobbet. Egentligen skulle jag vilja vara hemma och titta på när hantverkarna gör sina framsteg. Jag postade ett inlägg igår där ni kan se starten.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar