Kesobollar

-

Dagen innan vi åkte på semester så var prio att tömma kylen på färskvaror. Där fanns bla en förpackning keso och vi behövde äta middag. Fram med fantasin alltså. Jag har under hela mitt vuxna liv gjort kesobiffar med jämna mellanrum, men det är kladdigt och jag var inte sugen på det. Så istället gjorde jag en variant och fick till kesobollar och det får bli veckans Meatfree Monday:

500 g keso
1 knapp dl vetemjöl
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
chili
Panko eller ströbröd
smör och olja för stekning

Blanda keso och vetemjöl i en bunke, rör ordentligt och tillsätt så mycket mjöl att smeten blir formbar och att man kan göra bollar av den. Här är mjölmängden inte exakt, utan ta det som behövs för att smeten ska hålla ihop.

Smaksätt med valfritt, jag valde en finhackad vitlöksklyfta, chili samt salt och peppar. Blanda igen och häll upp panko eller ströbröd i en tallrik på sidan.

Rulla bollar med händerna eller två skedar. Då jag inte var sugen att bli kladdig, så blev det två skedar. Lägg ner de rullade bollarna i panko och täck bollarna.

Sätt igång en stekpanna och ta i både smör och olja, smöret för smakens skull och oljan som tål värmen bättre. Stek bollarna så de får en fin stekyta runt om och lägg upp dem för servering. De flesta av mina bollar föll ihop lite och blev mera som små biffar, men det gör ju inget.

Jag valde att servera mina bollar med kvarvarande blomkålsgratäng, men det är säkert gott att servera tillsammans med ris istället, och ajvar relish. Även några nachochips finns på min tallrik.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kladdkaka som snygg dessert

Skumtomtefudge Pearadise

Café Loftet i Funäsdalen

Fransk löksoppa

Populära kategorier

Lämna ett svar