Färsk pasta med tacopastasås

-

Jag antar att ni, precis som jag, ganska ofta får tacorester över från fredagsmiddagen? Jag ogillar verkligen att kasta mat, så min utmaning blir ofta att hitta på en annan maträtt där jag också tar reda på resterna. Väldigt ofta blir det väldigt gott och den här gången blev det vår lördagsmiddag. Jag gjorde nämligen en färsk pasta med tacopastasås.

Till min tacopastasås handlade jag bara 2-3 saker, resten tog jag av det som fanns hemma. Att ha bra råvaror och sen freestyla ihop något, blir ofta väldigt bra. Om den här rätten inte var riktigt vad ni var ute efter, så har jag samlat andra förslag här. Den här middagen blev lagom för fyra personer.

1 förp färsk pasta – denna gång tagliatelle
ca 300 g tacoköttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
4 champinjoner
½ normalstor zucchini
1 dl crème fraiche
1-2 dl tacosås
riven ost

Börja med tacopastasåsen genom att hacka lök, vitlök, champinjoner och zucchini i mindre bitar. Sätt sedan igång en kastrull pastavatten på sidan.

Stek lök, svamp och zucchini först, innan du häller ner tacoköttfärsen. Blanda om och tillsätt även crème fraiche och tacosås. Låt puttra medans pastavattnet kokat upp och de få minuter som en färsk pasta måste koka.

Häll av den kokta pastan och häll ner den i stekpannan och blanda runt. Smaksätt ev med mera tacokrydda eller salt och ta sedan riven ost högst upp.

Pasta med tacopastasås

Servera tillsammans med valfria tillbehör, vi hade tex nachos, ostsås och ytterligare färska grönsaker.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar