Lime Curd

-

Olika curds har jag varit sugen att prova länge, men inte riktigt kommit mig för. Jag har tidigare gjort Lemon Curd och idag är det dags att presentera min Lime Curd. Jag har även den här gången gått efter Leilas recept, då jag tycker att hon gör goda bakverk och även mat.

Lime Curd

En god curd går att använda till så mycket, dels som fyllning i olika tårtor, en klick på en marängbotten eller varför inte istället för marmelad på din rostade smörgås. Som jag var inne på i något inlägg förra veckan – det finns inga begränsningar, bara möjligheter.

En hemmagjord curd håller max en vecka i kylskåpet, så om du gör en laddning, se till att du gör av med den under innevarande vecka också. Ett förslag är att göra en laddning och hälla upp i två mindre burkar och sen ge bort den ena burken till någon god vän. Det är väldigt populärt med hemmagjorda presenter. Gör så här:

6 st lime
1,5 dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 st ekologiska ägg
2 st ekologiska äggulor

Börja med att riva skalen och blanda med saft från fyra limefrukter. Koka upp limesaft, limeskal, strösocker och smör. Sila vätskan.

Blanda ut majsstärkelse med saften från de två resterande limefrukterna och rör ner i den varma vätskan. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.

Häll över din lime curd i en ren burk eller skål och låt svalna. Njut den sedan på valfritt sätt, den passar till mycket.

Då jag kokar sylt, gelé eller någon form av curd/marmelad så tar jag mina rena burkar och sätter in dem i ugnen 100 grader. Där får de stå medan min curd blir klar, och genast har jag bränt bort några fler bakterier. Detta är ett tricks jag lärt mig av min mamma, som alltid gjorde så då det skulle hällas upp sylt på burkar.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar